Besparen op verhuiskosten?

Author: admin  //  Category: wonen  //  Reacties uitgeschakeld voor Besparen op verhuiskosten?  //  Add Comment

studentverhuizers
Iedereen moet in zijn of haar leven weleens verhuizen en dat kan een kostbare zaak zijn. Zeker als je de hele verhuizing uitbesteed en je hebt veel spullen die verhuisd moeten worden kan een en ander aardig in de papieren lopen. Je moet namelijk een betalen voor de verhuiswagen van het bedrijf en ook voor de manuren van de verhuizers. Zorg er in ieder geval altijd voor dat je een goede offerte op maat krijgt van het verhuisbedrijf, dan weet je precies waar je aan toe bent.

Verhuiswagen huren

Als je besluit om zelf te verhuizen en je moet een verhuiswagen of verhuisbusje huren, kijk dan eens goed rond op internet. Je kunt in veel gevallen voor weinig geld een busje huren want er is online veel concurrentie op dit gebied. Huur de verhuiswagen ook niet langer dan nodig want daar betaal je alleen maar voor.

Zelf doen of uitbesteden?

Als je een student bent die gaat verhuizen van de ene kamer naar de andere kamer is het wellicht niet nodig om meteen een verhuisbedrijf in te schakelen. In de meeste gevallen heeft een student niet al teveel en niet al te kostbare spullen en volstaat een boedelbak om de boel te verhuizen. Medestudenten, vrienden en familie bieden in dat geval meestal een helpende hand dus is de verhuizing in no time gerealiseerd. Anders wordt het als je al in een volledig ingericht huis zit en gaat verhuizen naar een groter huis. Om te beginnen zijn er dan veel meer spullen, zijn er meer spullen van waarde waar voorzichtig mee moet worden omgegaan en zijn de mensen die gaan verhuizen vaak al wat ouder. En als je op leeftijd begint te komen til je niet een twee drie een zware wasmachine twee trappen naar beneden. In die gevallen is het wellicht raadzaam om een verhuisbedrijf in te huren.

Goedkoop verhuisbedrijf

Maar ook dan valt er te besparen op de kosten. Niet alle spullen hoeven bijvoorbeeld door het verhuisbedrijf verhuisd te worden, veel zaken kun je zelf ook van het ene naar het ander huis verhuizen. Dat scheelt weer in kosten. Ook op de voorbereiding kan worden bespaard, pak zoveel mogelijk zaken zelf in en label ze. Zet er ook op of er extra voorzichtig mee moet worden omgegaan en waar de doos moet worden neergezet in het nieuwe huis. Dat voorkomt bovendien weer misverstanden en dat is wel zo prettig. Er bestaan ook bedrijven zoals het bedrijf Studenverhuizers waar je veel minder betaald dan bij een officieel verhuisbedrijf maar wel dezelfde kwaliteit kunt verwachten. Dus oriënteer je ook goed als je op zoek gaat naar een goed verhuisbedrijf.

Slotenmaker Rotterdam Noord

Author: admin  //  Category: wonen  //  Reacties uitgeschakeld voor Slotenmaker Rotterdam Noord  //  Add Comment

Het overkomt iedereen weleens. U staat voor de deur en ineens komt u tot de ontdekking dat de sleutels kwijt zijn. Soms kan u een beroep doen op de buren of een familielid. Alleen dan moeten deze niet op vakantie zijn. Of u heeft misschien helemaal geen familielid met een reservesleutel. Het is dan fijn als u de slotenmaker Rotterdam Noord kan bellen. Wij zorgen voor een snelle oplossing door het slot direct voor u te openen zonder sleutel. Is uw slot kapot doordat er een sleutel is afgebroken? Uiteraard komen wij dan ook bij u langs en zorgen we ervoor dat het slot geopend wordt. We werken alleen met een slotenmaker Rotterdam Noord die aan de hoogste eisen voldoet. Zo weten we zeker dat we een uitstekende service kunnen bieden.

Laat de inbreker gegarandeerd buiten staan!

Een andere reden om de slotenmaker Rotterdam Noord te bellen is vanwege inbraakpreventie. Oude sloten zijn sneller te kraken en kunnen ervoor zorgen dat inbrekers sneller binnenkomen. Natuurlijk wil u graag dat de inbreker gegarandeerd buiten blijft staan. Door uw sloten te vervangen verkleint u het risico op een inbraak. De slotenmaker Rotterdam helpt u graag om uw sloten professioneel te vervangen. Uw nieuwe sloten voldoen aan alle veiligheidseisen zodat u zelfs het keurmerk veilig wonen kan aanvragen. Met dit keurmerk krijgt u korting op uw woonverzekering. U verdiend zo vanzelf de slotenmaker Rotterdam weer terug doordat uw sloten professioneel vervangen zijn. Maak gerust een afspraak om nieuwe sloten te plaatsen!

3 tips om je nieuwbouwhuis snel bewoonbaar te maken

Author: admin  //  Category: wonen  //  Reacties uitgeschakeld voor 3 tips om je nieuwbouwhuis snel bewoonbaar te maken  //  Add Comment

Ga je binnenkort verhuizen naar een mooi nieuwbouwhuis? Gefeliciteerd! Bij een nieuwbouwhuis moet je als koper vaak veel keuzes maken, bijvoorbeeld over het afwerken van de wanden, kiezen van een vloer en natuurlijk het inrichten van je hele woning. Grote klussen waar je vrijwel iedere huizenkoper wel wat hulp bij kunt gebruiken. Hier vind je voor de drie meest tijdrovende taken (wand, vloer en inrichting) een aantal handige tips.

De wanden mooi maken
Voor veel mensen is het afwerken van de wanden de eerste stap die ze zetten na oplevering van de woning. Met een goede reden, want het stucen en/of sausen/behangen zou een nieuwe vloer onherstelbaar kunnen beschadigen. Begin daarom altijd met de wanden. Wil je een strakke afwerking en eenheid in huis? Stucen is dan een mooie oplossing. Het zorgt voor een egaal resultaat én je hoeft je muur hierna niet meer te verven.

Wil je bepaalde muren wel in een andere kleur dan de kleur van het stucwerk? Laat deze muren ook gewoon stucen en verf ze daarna in de gewenste kleur. Begin hiermee uiteraard wel pas als het stucwerk helemaal droog is. Dit geldt natuurlijk ook voor het behang. Check in ieder geval altijd of je je muur nog moet behandelen (met bijvoorbeeld voorstrijk), voordat je aan de slag gaat met verf of behang.

Een vloer kiezen en leggen
Waar het kiezen van je wandafwerking misschien nog relatief gemakkelijk is, zal het kiezen van een vloer dat niet zijn. De keuze in soorten vloeren is tegenwoordig namelijk aanzienlijk. Kies uit laminaat, houten vloer, tapijt, een gietvloer, pvc-vloer of tegels.

Welke vloer je kiest, is natuurlijk vooral afhankelijk van wat je mooi vindt. Toch is niet iedere vloer even geschikt voor in een nieuwbouwhuis. Zeker in het eerste jaar is er een nieuwbouwhuis sprake van het krimpen en uitzetten van het beton. Laminaat of een houten vloer zijn dan eigenlijk niet echt de beste keuze. Mocht je toch voor zo’n vloer kiezen, houdt er dan rekening mee dat de planken na een tijdje mogelijk iets moeten worden ingekort.

Tips voor je inrichting
Last but not least: de inrichting van je mooie nieuwe huis! Dit kun je het beste stapsgewijs aanpakken, zeker als je met de verhuizing ook veel meubilair wil vernieuwen. Begin bij het aanschaffen van de grootste meubelen, zoals de bank en eettafel. Ben je hiermee tevreden? Kijk dan naar de verdere aankleding van je woonkamer, zoals de verlichting, vloerkleed en wanddecoratie. Zo weet je zeker dat alles bij elkaar past en je geen losse flodders in huis haalt.

Meer lezen over het inrichten van je huis? Bekijk dan nog meer tips voor het inrichten van een nieuw huis.

 

Belangrijke punten bij aankoop van garagedeuren

Author: admin  //  Category: inrichting  //  Reacties uitgeschakeld voor Belangrijke punten bij aankoop van garagedeuren  //  Add Comment

Stel dat je je uitgebreid hebt georiënteerd op de verschillende soorten garagedeuren en inmiddels weet welk typedeur je wilt kopen. Dan is het belangrijk om nog even een check te doen of je daadwerkelijk geen belangrijke zaken over het hoofd hebt gezien. En dat is precies waar dit artikel je bij kan helpen. We bespreken namelijk een aantal belangrijke punten die je bij de aankoop van een garagedeur kunt meenemen. Zo kun je straks met een gerust hart de deur van jouw keuze aanschaffen.

De veiligheid van de garagedeur

Het eerste aspect wat in overweging dient te worden genomen bij aanschaf van een garagedeur, is het veiligheidsaspect. Dit onderdeel is nog eens extra belangrijk wanneer je kinderen hebt. Kinderhandjes kunnen immers gemakkelijk tussen (bijvoorbeeld) de veren van een garagedeur terechtkomen en dat wil je als ouder echt niet mee maken! Een aantal merken, zoals bijvoorbeeld het Duitse merk Hörmann, heeft daarom maatregelen in hun design verwerkt en afschermkappen over de veren geplaatst. Zo zijn kinderhandjes veilig wanneer ze in de buurt van de veren komen.

De manier waarop je de ruimte in de garage wilt gaan gebruiken

Iedereen gebruikt de garage op een andere manier. De een wilt alleen zijn auto erin kunnen parkeren, terwijl de ander zijn favoriete hobby in de ruimte wilt kunnen beoefenen. In het eerste geval zijn bijvoorbeeld sectionale garagedeuren de ideale keuze, aangezien deze deuren niet naar buiten toe open klappen en daardoor je auto niet kunnen beschadigen.

Ben je echter iemand die veel tijd in zijn garage door wilt brengen om bijvoorbeeld de auto te wassen en een hobby te beoefenen? Dan is een deur met een roltechniek wellicht een betere keus. Een roldeur bestaat namelijk uit losse lamellen die door middel van een oproltechniek worden opgerold en bovenin de garagepoort in een soort opbergbak worden opgeborgen. Roldeuren zijn daardoor ook uitermate geschikt voor parkeergarages die zich midden in de stad bevinden en waarbij het openklappen van het deurblad de veiligheid van voetgangers in het geding zou brengen.

Isolatiemateriaal in garagedeuren

Een laatste punt waar we het over willen hebben is het wel of niet aanschaffen van een geïsoleerde garagedeur. Zo zijn er deuren zonder isolatiemateriaal en deuren die wel van isolatiemateriaal zijn voorzien. Het belangrijkste uitgangspunt bij het maken van een keuze op dit vlak heeft te maken met hoe je de garage wilt gaan gebruiken. Wanneer je er veel tijd in wilt doorbrengen is een geïsoleerde garagedeur aan te raden, zeker in de winter. Het grote voordeel van een geïsoleerde garagedeur is namelijk ook dat tocht de garage niet binnen kan komen en er daardoor een prettiger klimaat in de ruimte ontstaat.

Gebruik je de ruimte enkel om je auto te stallen? Dan ben je prima af met een ongeïsoleerde garagedeur.
We hopen dat de besproken zaken je nog even op scherp hebben gesteld voordat je daadwerkelijk de garagedeur van jouw keuze gaat aanschaffen. Ken je toevallig andere mensen die net zoals jij op zoek zijn naar een nieuwe garagedeur? Deel dit artikel dan met hen, zo helpen we elkaar verder bij het maken van de juiste keuze.

Tips voor het inrichten van een nieuw huis

Author: admin  //  Category: inrichting  //  Reacties uitgeschakeld voor Tips voor het inrichten van een nieuw huis  //  Add Comment

Een nieuw huis inrichten is vast uw dagelijkse bezigheid wanneer u net bent verhuisd. Een nieuw huis inrichten gaat voor elk persoon anders. Iedereen heeft een bepaalde smaak en zal deze natuurlijk ook gebruiken bij het inrichten van een nieuwe huis. U kiest uiteraard de kleur van de muren en de meubels op basis van u eigen smaak. Een nieuw huis inrichten brengt een aantal praktische zaken met zich mee. Uiteraard is een nieuw huis inrichten niet altijd even makkelijk. Hieronder leest u een aantal tips hiervoor. De tips hebben vooral betrekking op de woonkamer en keuken. Met deze tips komt u een eind op weg met het inrichten van uw nieuwe huis.

De woonkamer inrichten

Gaat u een nieuw huis inrichten, dan kan de inrichting van de woonkamer niet ontbreken.U kunt achter u bank een leuk laag kastje op tafeltje plaatsen, deze maakt de zithoek mooi af en dan ziet de achterkant van uw bank er gezelliger uit. Wanneer u van plan bent een televisie in de woonkamer te plaatsen dient u rekening te houden met de juiste afstand tot de tv. Heeft u een televisie van ongeveer 40-44 inch dan is het handig om een afstand van 3 of 4 meter te nemen. Is de tv groter dan kunt u de afstand vergroten tot 4,5 meter. Er zijn mensen die veel thuis werken. Volgens de CBS cijfers wordt er steeds meer thuis gewerkt.  Mensen die veel thuis werken en geen ruimte hebben voor een aparte werkkamer, kunnen een werkplek maken in de woonkamer. Denk bijvoorbeeld aan een wandkast of een mooie computerkast. Maar het is niet de bedoeling dat de hele ruimte vol gaat staan. Veel leegte geeft juist een luxe sfeer aan.

De keuken inrichten

Voor uw nieuwe woning kunt u zowel kiezen voor een open of een dichte keuken. Een open keuken geeft een ruimtelijk effect en is gezellig. Aan de andere kant houden mensen er niet zo van om aangekeken te worden tijdens het koken en de geur verspreid zich makkelijker door het hele huis. Het is belangrijk dat uw keuken ruim genoeg is, zodat u voldoende beweegruimte heeft. Daarnaast is het mooi om de spoelbak bij het raam te plaatsen. Dit geeft extra licht in het daglicht en u kunt tijdens de afwas naar buiten kijken. Hou er wel rekening mee waar de leidingen lopen in uw keuken. Mocht het niet goed uitkomen dan kun je het beste hulp inschakelen van een loodgieter om aanpassen te doen aan uw leidingen. Een eetbar is ook erg leuk in een open keuken, deze spreid de keuken met het woongedeelte. Gaat u toch liever voor een dichte keuken, dan is het leuk om een doorgeefluik te maken! Ook is het belangrijk om voldoende ruimte te hebben tussen de eettafel en de muur. Houdt hiervoor ongeveer 100 cm ruimte vrij voor de stoelen, om zo makkelijk naar achter te kunnen schuiven. Heeft u kleine kinderen, dan kunt u bij de keuken een speelplek creëren om ze tijdens het koken ook in zicht te hebben.

Kortom, een nieuwe woning inrichten is erg leuk. U begint helemaal vanaf het begin en bent vrij in uw keuzes. Deze tips kunnen u misschien helpen bij het inrichten van uw nieuwe huis. Richt uw woonkamer en keuken zo in, dat u zich fijn en prettig voelt in uw eigen huis.

Infraroodverwarming voordelen

Author: admin  //  Category: wonen  //  Reacties uitgeschakeld voor Infraroodverwarming voordelen  //  Add Comment

We zien het steeds meer in de moderne huishoudens terug komen. Het huis verwarmen middels infrarood verwarming. Infraroodverwarming wordt al enige tijd gebruikt bij het verwarmen van onder andere bedrijven, fabrieken, dierenasiels en algemene ruimtes. Omdat de nieuwe ontwikkelingen razendsnel gaan, zijn er steeds meer voordelen bij gekomen en daarom hebben wij voor u een rijtje gemaakt van de voordelen van infraroodverwarming. Natuurlijk zijn er ook een aantal nadelen. Maar wij gaan ons vooral focussen op de grote voordelen die het infrarood verwarmen van uw huis met zich mee brengt.

Voordelen van infrarood verwarming

Het is heel modern om je huis te verwarmen middels een infrarood verwarming.

Je hebt bijvoorbeeld geen last van ongewenste luchtcirculaties. Infraroodpanelen geven stralingswarmte af. Dat wil zeggen dat de warme direct wordt afgegeven aan objecten en personen in de ruimte in plaats van aan de lucht, zoals bij conventionele verwarming het geval is. Kijk hieronder snel wat uw voordelen zijn!

Gunstig energieverbruik

We hebben nog een voordeel van infrarood verwarming namelijk dat het een relatief geringe energieverbruik is. Wat natuurlijk weer gunstig voor de portemonnee is. De panelen geven op een gerichte efficiënte manier warmte af waardoor de luchttemperatuur in een ruimte niet meer zo hoog hoeft te zijn. Reeds bij een luchttemperatuur van18 graden Celsius heb je het door de gerichte warmte al aangenaam warm. Zeker voor slecht geïsoleerde huizen die net na de oorlog zijn gebouwd is dit meestal een probleem. Het stoken kost veel tijd en voornamelijk veel energie. En aan het eind van de rit betaal je je scheel aan energiekosten. Infrarood verwarming is duurzamer en je huis wordt sneller aangenaam warm. Ideaal voor de koude wintermaanden dus.

Eenvoudige installatie

Een van de grote voordelen van infraroodverwarming is de simpele installatiewijze. Gelukkig hoeft John Williams van Help mijn man is klusser nooit meer opgebeld te worden als alles zo makkelijk te installeren is als infraroodverwarming. De panelen zijn voorzien van een ophangsysteem en kunnen relatief eenvoudig aan de muur of aan het plafond worden gehangen. Je hoeft dus geen gas- of waterleidingen aan te leggen zoals bij conventionele verwarming en dit scheelt aanzienlijk in de kosten.

Moderne afwerking en uitstraling

De huidige generatie infraroodpanelen bestaat uit allerlei stijlvolle modellen die perfect in een modern interieur geïntegreerd kunnen worden. Afhankelijk van de toepassing kun je kiezen uit glas, keramiek, aluminium. Het is helemaal 2017 om infraroodverwarming geïnstalleerd in huis te hebben. We kennen het allemaal van een bezoekje sauna, en hoe leuk zou het zijn om het nu ook in uw huis te hebben.

Wilt u beter slapen? Lees onze tips!

Author: admin  //  Category: inrichting  //  Reacties uitgeschakeld voor Wilt u beter slapen? Lees onze tips!  //  Add Comment

Wilt u beter slapen? Lees onze tips!

1. Niet iedereen heeft acht uur slaap nodig. Slaap zoveel als nodig is om u de volgende dag uitgerust en fris te voelen. Door de tijd in bed te beperken wordt de slaap vanzelf verbeterd. Teveel tijd in bed spenderen leidt tot onderbroken en oppervlakkige slaap. Het kan nuttig en leerzaam zijn om een tijdje op te schrijven om hoe laat u gaat slapen, hoelang u wakker ligt, hoe laat u opstaat, hoe uitgerust u de volgende morgen bent…

2. Vermijd om grote hoeveelheden water te drinken in de avond om nachtelijk opstaan om te plassen te voorkomen.

3. Zorg voor een rustige en comfortabele slaapomgeving. Slaap in een rustige, geluidsarme, donkere kamer. Draag in een rumoerige omgeving eventueel oordopjes. Laat zeker geen licht branden op de slaapkamer. Zorg ervoor dat u een goed matras heeft om op te slapen.

4. Maak er een gewoonte van om alleen in bed te slapen en niet elke avond voor TV in slaap te vallen. Veel dutjes overdag kunnen uw slaap-waak-ritme ontregelen en een goede nachtrust belemmeren. Als u toch een dutje wilt doen, doe het dan voor 15:00 uur ‘s middags en zorg ervoor dat het dutje niet langer is dan 45 minuten.

5. Als u voelt dat u niet in slaap raakt, blijf dan niet piekeren, maar sta dan na een 20-tal minuten op en doe iets anders tot u slaperig wordt.

6. Uw activiteiten overdag beïnvloeden sterk uw nachtrust: zorg voor een goede afwisseling tussen inspanning en ontspanning. Dagelijkse lichaamsbeweging in de ochtend of vroege namiddag verbetert de slaap. Inspannende activiteiten vlak voor het slapengaan kunnen het inslapen echter tegenwerken. Ga zeker niet sporten vlak voor het slapengaan.

7. Zet de wekker buiten zicht als het geluid u hindert of als u de neiging hebt om voortdurend naar de wekker te kijken. Zet omgekeerd de wekker wel in het zicht als u tegen de ochtend onrustig slaapt omdat u wil weten hoe laat het is.

8. Probeer te ontspannen voor het slapengaan. Geniet van een warm bad, luister naar ontspannende muziek, maak een avondwandeling… Ontspanningsoefeningen vlak voor u naar bed gaat, kunnen het inslapen bevorderen.

9. Ga zo veel mogelijk rond hetzelfde tijdstip slapen en sta rond hetzelfde uur op, ook in het weekend. Dit helpt om een vast slaap-waakritme te ontwikkelen en het bevordert de kwaliteit van de slaap. Maar overdrijf niet: ga pas naar bed als u zich slaperig voelt, niet alleen omdat de klok zegt dat het bedtijd is. Eén nachtje minder slapen is geen ramp. Ga naar bed wanneer u zich slaperig voelt, ook als uw ‘normale’ bedtijd nog niet is aangebroken.

10. Kijk 30 minuten voor het slapen gaan niet meer naar een TV of telefoonscherm.

Een veilig huis

Author: admin  //  Category: wonen  //  Reacties uitgeschakeld voor Een veilig huis  //  Add Comment

Een veilig huis

Inbrekers zijn vandaag de dag nog steeds een heel groot probleem, het is daarom belangrijk om de beveiliging van uw huis of kantoor goed op orde te hebben om inbraak tegen te gaan zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Er zijn veel goede manieren om huis of kantoor te beveiligen, zeker als er een verzekering is afgesloten is het belangrijk om te voldoen aan alle eisen, het zou namelijk nutteloos zijn als de verzekering niet wilt betalen omdat er bepaalde dingen niet op orde zijn.

(Vakantie) Inbraakpreventie tips

Zorg voor hang- en sluitwerk van goede kwaliteit op deuren, ramen en andere plekken die open gedaan kunnen worden, er is online en bij de bouwmarkten voldoende informatie aanwezig over de keuringen. Het is ook belangrijk de bovenverdieping goed te beveiligen omdat het ook daar nog redelijk makkelijk is om bij te komen.

Verlichting is ook een belangrijke factor en ook de verspreiding ervan. Zorg voor lampen die op andere tijden aan en uit gaan, ook op de bovenverdieping.

Social media, iets waar mensen graag op plaatsen dat ze op vakantie gaan, dit vergroot de kans dat er een inbraak wordt gepleegd, het is dus beter om er pas iets over te plaatsen als je terug bent van vakantie.

Het opruimen van het huis voordat je op bijvoorbeeld op vakantie gaat is niet nodig, een bewoonde indruk achterlaten is juist goed en zal de kans verkleinen van inbraak. Het is ook goed om de buren te vragen om de post regelmatig weg te halen en de gordijnen op en dicht te doen, inbrekers komen meestal eerst een paar keer langs om te kijken of er mensen op vakantie zijn.

Een alarmsysteem of camera’s zijn helaas vrij duur maar wel heel effectief, het is begrijpelijk als daar niet veel geld aan besteedt kan worden, maar daarvoor is een goede oplossing, namelijk dummy camera’s of dummy melders, hierdoor lijkt het alsof er goede beveiliging aanwezig is, dit schrikt inbrekers zeker af aangezien de dummy’s niet van echt te onderscheiden zijn.

Zoveel mogelijk waardevolle spullen uit het zicht halen, als er veel dure dingen in het zicht staan voor voorbijgangers dat maakt dit het inbrekers aantrekkelijker om in te breken, ook is het slim om geen grote geldbedragen in huis te hebben liggen.

Een inbraak kan je nooit 100% voorkomen, maar de kans is zeker te verkleinen door de bovenstaande tips te volgen.

 

Tips die je huis meer waard maken

Author: admin  //  Category: inrichting  //  Reacties uitgeschakeld voor Tips die je huis meer waard maken  //  Add Comment

Ben jij van plan om je huis te verkopen? Dan wil je natuurlijk dat je woning zo veel mogelijk oplevert. Gelukkig kun je zelf best wat dingen doen om deze waarde te verhogen. In dit artikel geven wij enkele tips over hoe jij je huis meer waard kan maken, en zoveel mogelijk geld kunt krijgen om in een nieuwe woning te investeren.

Geef je huis een linkje verf

De eerste indruk is heel belangrijk. In minder dan 2 seconden hebben we al een beeld gevormd en kunnen we hier een besluit mee maken. Zorg dus dat deze eerste indruk van je huis goed is.
Als er dus mensen komen bezichtigen, moet je ervoor zorgen dat je gevels er netjes bijstaan. Dit is namelijk het eerste dat ze zien. Zorg ook dat de deuren en kozijnen worden meegenomen. Maar ook binnenshuis moeten de muren een mooie onbeschadigde verflaag hebben. Verf kan aardig in de kosten lopen, maar je kan er uiteindelijk meer mee binnenhalen dan wat de verf je heeft gekost.

Herontwerpen van de tuin

Wie droomt er nou niet van een heerlijke tuin, waar je in de zomer lekker kan zitten met een drankje in je hand en ‘s avonds een barbecue met vrienden kunt houden. Door de tuin helemaal op te knappen of zelfs te herontwerpen schets je een droombeeld voor de mensen die komen bezichtigen. Ze kunnen zichzelf veel makkelijker zien zitten in een tuin die al helemaal is opgeknapt, dan in eentje waarbij het een grote rommel is. Een andere goede investering is een jacuzzi. Nu kan een jacuzzi zelf nogal duur zijn, maar gelukkig is er een handig alternatief. Namelijk een opblaasbare jacuzzi.

Schuiven met de ruimte

Als je een gezinswoning wilt verkopen, die slechts 2 slaapkamers heeft, is de kans dat je deze verkoopt kleiner dan wanneer je er drie hebt. Als je dus 2 slaapkamers hebt, kan het rendabel zijn om een grote slaapkamer op te delen, zodat je eindigt met 3 slaapkamers. Terwijl juist een grotere woonkamer weer een pré is tegenover meerdere kleine ruimtes beneden. Je kunt je woonkamer ruimtelijker maken en groter laten lijken door er een open keuken aan vast te hebben. Zit er een muur tussen de keuken en woonkamer, die eigenlijk niet nodig is? Dan kan je er over nadenken om deze muur door te breken. Vraag bij het verbouwen wel altijd om advies, zodat je alleen muren weghaalt die ook echt weg kunnen.

Hoeveel energie verbruik je?

In deze tijd lijkt duurzaamheid een steeds belangrijker onderwerp. Kijk dus nog eens naar je woning en bedenk hoe energiebewust deze is. Is er voldoende isolatie? Denk hierbij aan ramen, muren en plafond. Maar ook dubbelglas is een belangrijke maatregel om het energieverbruik naar beneden te helpen. Het plaatsen van een energiezuinige CV kan ook een hele nuttige investering zijn.

Verlichting voorkomt inbraak.

Author: admin  //  Category: inrichting  //  Reacties uitgeschakeld voor Verlichting voorkomt inbraak.  //  Add Comment

Regelmatig verschijnen er nieuwsberichten over inbraken. Tijdens de winterperiode is het aantal inbraken vele malen hoger. Het hoeft geen shockerende zaak te zijn, ook steeds meer ‘standaard’ inbraken komen in het nieuws. Programma’s als ‘Opsporing verzocht’ besteden aandacht aan het vinden van de daders. De verantwoordelijk voor het nemen van maatregelen ter voorkoming van inbraak liggen echter nog ook bij de bewoners. Sommige woningen zijn te makkelijk om in te breken

Wat doet men om inbrekers buiten de deur te houden

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft onderzoek gedaan wat mensen zoal doen om inbrekers buiten de deur te houden. De resultaten hebben betrekking over 2016. Om inbraken tegen te gaan laat bijna de helft van de Nederlanders het verlichting aan als zij van huis gaan. Ook heeft meer dan twee derde een tweede slot op de deur. Vaak vergeet men nog alle ramen goed af te sluiten. Op veel ramen hebben mensen niet eens een goede slot zitten.

Alarm systeem

Uit onderzoek blijkt dat slechts een op de negen Nederlanders een alarmsysteem in huis gebruikt. Vier op de vijf respondenten heeft buitenverlichting op zijn woning. Niet iedereen doet dit licht ook daadwerkelijk aan. Hierdoor neemt de kans op inbraak toe, omdat het licht de criminelen niet langer kan afschrikken.

Aantal slachtoffers

Het CBS verklaart dat in 2016 ongeveer 3,1 procent van de mensen te maken kreeg met een inbraak. In 2008 was dit cijfer nog maar 2,5%, wat een stijging van maar liefst 100.000 slachtoffers betekent. Hiertoe behoren ook de diefstallen uit voertuigen. Gelukkig haalt meer dan 75 procent van de Nederlanders waardevolle spullen uit de auto.

Inbraakbeveiliging aan woning

Om de kans op inbraken te verkleinen is het belangrijk dat deuren en ramen goed beveiligd zijn. Daarom is het aan te raden dat een woning over goed hang en sluitwerk beschikt. Deuren moeten beveiligd zijn met een slot in combinatie met een veiligheidscilinder- en beslag. Er mogen geen schroeven aan de buitenkant zitten.
Anders loop je het risico dat een inbreker het veiligheidsbeslag los draait en bij de cilinder kan komen. De kans op een inbraak wordt daarmee vele malen groter. Ook moet je erop toezien dat het cilinderslot niet uitsteekt. Anders wordt het te makkelijk om deze af te breken en het slot om zeep te helpen.